• Close ×
  • Naujo skonio juodoji arbata „Dilmah Premium“ – jau Lietuvoje

    premium

    Puiki žinia juodosios arbatos mėgėjams – pagaliau atkeliavo naujo skonio arbata „Dilmah Premium“. Sukurta žymaus arbatos eksperto Merrillo Fernando ji patiks visiems, mėgstantiems natūralumą. Gryna, be jokių priedų, stipri ir skani – tokia, kokia ir turi būti tikra juodoji arbata.

    Šiai arbatai gaminti naudojami tik aukščiausios kokybės ir tik Šri Lankoje (Ceilone) auginamų arbatmedžių lapeliai, apdoroti tradiciniu būdu. Tradicinis būdas reiškia, kad lapeliai skinami rankomis ir po to vytinami, sukami, fermentuojami bei džiovinami pagal šimtmečius tobulintą technologiją. Tokios arbatos skoniui atsiskleisti reikia laiko, todėl ją būtina plikyti ilgiau, nei daugelis yra įpratę. Ruošiant arbatą labai svarbi vandens kokybė. Nenaudokite labai kieto, priemaišų ar kvapą turinčio vandens, nes arbata bus drumsta ir neskani. Geriausiai tinka šaltinio arba filtruotas vandentiekio vanduo. Užvirusio vandens nereikėtų virinti pakartotinai. Vienam pakeliui naudokite 220–250 ml vandens. Juodąją arbatą „Dilmah Premium“ plikykite 3–5 minutes (priklausomai nuo to, kokio stiprumo arbatą mėgstate) – tik taip atsiskleis visos tradiciniu būdu pagamintos arbatos skonio savybės. Užplikytą arbatą po minutės pamaišykite, kad vienodai pritrauktų. Svarbu prisiminti, kad juodoji arbata, kitaip nei žalioji, plikoma tik vieną kartą.

    Jei norite pajusti tikrąjį juodosios arbatos skonį, ruoškite ją be jokių priedų, bet, jei mėgstate, galite įpilti šlakelį šilto pieno ar įdėti medaus. Jei geriate arbatą su cukrumi, geriau vartokite baltąjį, nes rudasis cukrus gali pakeisti arbatos skonį.

    Svarbiausia – neskubėkite ir iš tikrųjų pasimėgaukite šia nuostabia gamtos dovana.

    Juodoji arbata „Dilmah Premium“ – tobulam arbatos puodeliui.