• Close ×
  • Ceilono arbatos istorija

    Pasak legendos, arbata atsirado Kinijoje prieš 5 000 metų valdant imperatoriui Shen Nungui, kuris apie arbatos naudą sveikatai kalbėjo 2737 metais prieš mūsų erą. Tačiau būtent Ceilonas (dabar Šri Lanka) išpopuliarino arbatą XIX ir XX amžių sandūroje

    Škotas Džeimsas Teiloras laikomas pirmuoju pasodinusiu arbatos plantaciją Šri Lankoje. 1867 metais Teiloras pasodino per 8 hektarus arbatos jam priklaususiame Lulekondera (Loolecondera) ūkyje. Būtent čia jis ištobulino skynimo technologiją „du lapeliai ir pumpurėlis”.

    Ceilono arbata tapo pirmaujančia arbatos pramonėje ir buvo itin vertinama dėl niekam neprilygstančios kokybės ir įvairovės. Žemės, saulės ir lietaus alchemija Ceilono, kaip jis tada buvo vadinamas, rojaus saloje sudarė idealias klimato sąlygas arbatos auginimui. Ceilono arbata dėl išskirtinio skonio tapo vartotojų mėgstamiausia.

    Tačiau tai pasikeitė, kai maždaug prieš 40 metų Ceilono arbatos pramonę užvaldė tarptautinės bendrovės. Jų prioritetais tapo ne kokybė, autentiškumas ar šviežumas, bet pirmiausia orientacija į pelną. Nuo Ceilono arbatos jie perėjo prie maišytos kilmės arbatos, arbatos mišinio iš kelių šalių, kad galėtų pagaminti pigesnį produktą. Jie padarė arbatą paprasta standartizuota preke, ir dėl to sumažėjo Ceilono arbatos poreikis – ji nebuvo nei standartinė, nei pigi.

    Kai Merillas J. Fernando prieš beveik 58 metus pradėjo kelionę į arbatos pasaulį, jis siekė klientams grąžinti kokybišką Ceilono arbatą. Pasirinkusi ištikimybę geriausiai pasaulyje pripažintai Ceilono arbatai, DILMAH pristatė arbatos mylėtojams iš vienos šalies kilusios arbatos koncepciją.

    Norėdami aplankyti Ceilono arbatos internetinį puslapį (anglų kalba) ,
    spauskite čia