Naršyk Dilmah pasaulį
Dilmah šeima
Dilmah svetingumo ir maitinimo paslaugų srityje
Sąžiningumas ir etiškumas
Dilmah Arbata įkvėpta
Laisvalaikis ir svetingumas
Apie arbatą
Internetinė parduotuvė
Mūsų vertybės – 12 išskirtinių principų, kuriais remiasi kompanija DILMAH

Kompanija DILMAH išlieka ištikima paveldui.

Mūsų tėvo vartotojams duotas pažadas tiekti etiškai gaminamą arbatą, šviežiai pakuojamą ten, kur buvo auginama, ir šiandien, po 29 metų, yra kompanijos DILMAH siekiamybė. Jis tvirtai vykdė savo įsipareigojimą išlaikyti arbatą DILMAH išskirtinai vietiniu gaminiu, tai nebuvo lengva. Besikeičiančios aplinkybės, vadinamos rinkos sąlygomis, buvo negailestingos ir gundė gaminti CTC (sukapota, suplėšyta, susukta) arbatą, maišyti jos rūšis iš skirtingų šalių (tai lėmė Ceilono arbatos dalies rinkoje sumažėjimą) tam, kad būtų galima pasiūlyti pigesnę, bet autentiškumą praradusią arbatą. Šiuos metodus pasirinko mūsų konkurentai tikėdami naująja realybe.
DILMAH nepasikeitė

Prisitaikymas reikštų kompromisą – tai nėra išeitis mums, arbatos gamintojams, tikintiems tikra arbata nepaisant pelningumo. 12 savybių visuma pasakojame arbatos DILMAH, kuri iš tiesų yra išskirtinė, istoriją. Nėra vieno aspekto, pagrindžiančio išskirtinumą, veikiau tai – tarpusavyje susiję ir vienas nuo kito priklausantys elementai, formuojantys šių dienų kompanijos DILMAH standartus.
01. Gryna Ceilono arbata

Ceilone mes vertiname arbatos gamybos tradicijas, dėl kurių Ceilono arbata yra vertinama visame pasaulyje. Per amžius geriausia arbata garsėjančioje saloje, dabar žinomoje Šri Lankos vardu, dėl itin tinkamų sąlygų ir unikalaus reljefo auga įvairiausių skonių arbata. Kompanija DILMAH atrenka geriausias Ceilono arbatos rūšis, saugodama salos amžiais puoselėtas, menu virtusias arbatos gamybos tradicijas.
Rankomis renkamos geriausios arbatos pasaulyje.
02. Nemaišyta

Mūsų kompanijos įkūrėjas Merrill J. Fernando pažadėjo geriausios kokybės nemaišytą arbatą DILMAH. Nuo pat tų laikų, kai pasaulis atrado arbatą, ji buvo tiekiama gryna, nemaišyta, iš tam tikrų regionų, garsėjančių jos kokybe. Vėliau tapo itin populiaru maišyti arbatos rūšis iš skirtingų vietų, nes visų pamėgta Ceilono arbata tapo per brangi. Toks maišymo būdas kėlė pavojų arbatos autentiškumui ir šviežumui, taip sumenkinant jos kokybę. Kompanija DILMAH nemaišydama savo arbatos iki šių dienų laikosi kokybės ir autentiškumo pažado, duoto jos įkūrėjo Merrillo J. Fernando.
Kokybės ir autentiškumo pasižadėjimas
03. Šviežia, lyg ką tik nuskinta

Arbatos šviežumas yra tiek pat svarbus kaip ir jos kokybė. Šviežios arbatos skonis ir aromatas yra ryškesnis, ji turi daugiau iš nuostabios aplinkos gautų savybių, joje yra daugiau antioksidantų. Arbata, gabenama maišyti bei pakuoti į kitas šalis arba saugoma iškart po surinkimo nepakuota, sugeria drėgmę. Dėl to joje gali išsiskirti toksinai, kenkiantys skoniui ir naikinantys natūralius arbatoje esančius antioksidantus.
Natūralios gerosios savybės ir natūralus skonis
04. Iš vieno regiono

Arbatos kilmė nusako jos savybes ir skonį. Augdama nuostabioje ir itin palankioje vietovėje, arbata iš aplinkos gauna elementus, formuojančius jos skonį. Atsisakęs pelningesnio, bet jam nepriimtino, nors ir jau tapusio rinkos standartu, būdo maišyti arbatos rūšis iš skirtingų regionų, arbatos DILMAH kūrėjas Merrill J. Fernando pasižadėjo tiekti geriausią gryną arbatą iš vieno regiono. Kilmės vientisumas tapo išskirtiniu arbatos DILMAH bruožu.
Arbatoje atsiskleidžiantis kilmės grynumas ir aplinkos unikalumas
05. Aistringas arbatos gamintojas

Malonumą geriant gerą arbatą sukelia nuolat besikeičiantis aromatas, skonis, stiprumas, tekstūra ir daug kitų kintamųjų, nulemiančių jos kokybę. Dėl šių nenuspėjamų kintamųjų, atsirandančių dėl dirvos ir klimato sąlygų, sunku nustatyti arbatos kokybės standartus. Todėl jos gamyba tapo menu, paremtu mokslu. Menininko, kuriančio arbatą, pasišventimas lemia malonumą ją geriant. Merrill J. Fernando arbatai paskyrė savo gyvenimą. Dabar, prisijungus sūnums Dilhan ir Malik, kurių vardai sudaro arbatos DILMAH pavadinimą, Merrillo J. Fernando daugiau nei šešių dešimtmečių patirtis, atsidavimas ir sukurtas kokybės bei sąžiningumo pamatas išskiria arbatą DILMAH iš kitų.
Arbata, kuria rūpinasi jai pasišventęs ūkininkas
06. Etiškai gaminama

Etiška elgsena – dalis žmogiškumo. Merrill J. Fernando kūrė savo verslą remdamasis šeimoje įdiegtomis vertybėmis ir žmogiškumu, tai lėmė jo išskirtinį įsitikinimą, kad verslas turi tarnauti žmonėms. Atsisakydama etikos principų komercializavimo kompanija DILMAH išlieka ištikima įkūrėjo idėjai, išgrynintai tais laikais, kai etiškumas ir socialinė atsakomybė dar nebuvo svarbu vartotojams, o verslo atstovai apie tai nė negalvojo. Dalindamasi savo sėkme su nepasiturinčiais kompanija skiria 10 proc. pelno MJF labdaros ir paramos fondui bei aplinkosaugos organizacijai „Dilmah Conservation“. Reikšminga Merrillo J. Fernando pažado kurti verslą, tarnaujantį žmonėms, išraiška matoma tūkstančius gyvenimų pakeitusio fondo veikloje išsilavinimo, sveikatos, bendruomenių vystymo, senolių ir neįgaliųjų rūpybos bei aplinkosaugos srityse.
Arbata, gaminama remiantis etiškumo ir gėrio principais
07. Tradicijos

Tradicinis būdas gaminti arbatą yra menas, reikalaujantis patirties kiekviename žingsnyje, bet tik juo pagaminama gera arbata. Šis arbatos gamybos procesas labai subtilus, jame netoleruojamos klaidos, o tobulumas svarbus kiekviename tarpsnyje – nuo dviejų lapelių ir pumpuro nuskynimo iki galutinio gamybos etapo. Nors paskutiniu metu išpopuliarėjo arbatos apdirbimo būdas ją kapojant, plėšant ir vyniojant (CTC), jis tėra kompromisas, paaukojant „arbatos sielą“. Arbata DILMAH gaminama tik tradiciniu būdu.
Yra tik vienas būdas pagaminti gerą arbatą, ir jis pats sudėtingiausias
08. Aukščiausia kokybė

Ūkininkui, mylinčiam savo darbą, kokybė visada bus svarbiausia. Mums, pirmiesiems pradėjusiems tiekti pasaulio arbatos mėgėjams šviežią, lyg ką tik nuskintą, ir tame pačiame regione supakuotą arbatą DILMAH, kokybė niekada nebus antraeilis dalykas. Kas savaitę mes ragaujame 5000 arbatos pavyzdžių, iš kurių atrenkame tik 3 geriausius – tai mūsų arbatos DILMAH kokybės garantas.
Arbatos gamyboje – tradicijos ir kokybė yra sinonimai
09. Natūralumas

Arbatmedis yra gamtos itin apdovanotas augalas. Kiekviename arbatos puodelyje galima pajusti skonį ir užuosti aromatą, atskleidžiantį lietų, saulės spindulius, vėją ir temperatūrą – gamtos sąlygas, dariusias įtaką jos augimui. Mes stengiamės, kad arbata DILMAH išliktų kuo natūralesnė ir išsaugotų sudėtyje esančius antioksidantus. Juk nėra geresnio arbatos gamintojo nei pati gamta, todėl svarbiausia mūsų užduotis yra puoselėti aplinką, kurioje arbata auga, ir menu tapusį jos apdirbimo būdą, taip išreiškiant pagarbą pačiai gamtai.
tea crafted by nature
10. Autentiškumas

Tradicinis arbatos gamybos būdas, kilmės grynumas ir kokybės atranka ragaujant yra lygių neturintis autentiškumo garantas. Mes išliekame ištikimi Camellia sinensis – tikrai arbatai – ir jos aplinkai, kurioje ji auga. Todėl galime pasiūlyti autentišką arbatą, pasižyminčią įvairumu, natūraliosiomis savybėmis ir pagamintą per amžius ištobulintu būdu.
Įkvepianti įvairovė ir pagarba kiekvienos arbatos rūšies savitumui
11. Pradininkai

1988 m. kompanija DILMAH įžengė į rinką ir tapo pirmąją paties gamintojo valdoma įmone, kuri vartotojams siūlė šviežią, lyg ką tik nuskintą, arbatą tiesiai iš to regiono, kuriame buvo auginta, taip parodydama naują jos gamybos pavyzdį. Tai buvo mažas bet didingas pokytis, simbolizavęs kolonijinės ekonomikos modelio pabaigą. Merrillo J. Fernando drąsa lėmė tai, kad arbatos mėgėjai galėjo pirmą kartą mėgautis tikrai sąžiningai pagaminta arbata, ir padėjo palaikyti nusilpusią ir eksploatuojamą pramonę. Jo pastangos suteikė arbatos mėgėjams ir emocinės naudos – jie vertino jo, kaip gamintojo, požiūrį ir juntamą stiprų emocinį ryšį tarp ūkininko ir jo auginamos produkcijos. Tai lėmė ir tokių DILMAH naujovių, kaip išskirtinė arbata „Dilmah Seasonal Flush“, DILMAH arbatos mokykla ir arbatos gastronomijos programa, atsiradimą.
Šviežia, lyg ką tik ūkininko atvežta į turgų
12. Atsakomybė už tvarumą ir Ceilono arbatos pramonės ateitį

Verslas, sukurtas ir plėtotas iš meilės arbatai, turi išlaikyti tvirtą ryšį su ja, su Ceilono arbatos pramone, su milijonais žmonių, kurių išlikimas priklauso būtent nuo arbatos. Prisiėmęs atsakomybę už tvarumą ir Ceilono arbatos pramonės ateitį Merill J. Fernando ne tik iškėlė Ceilono arbatą į aukštumas, bet rūpinosi geresne ateitimi visų, susijusių su arbatos gamyba. Kompanija DILMAH įkūrė arbatos mokyklą su filialais visame pasaulyje tam, kad galėtų pasidalinti žiniomis apie arbatą ir įkvėptų žmones mėgautis aistra kokybiškai arbatai. Aplinkosaugos organizacija „Dilmah Conservation“ ir MJF paramos ir labdaros fondas leidžia dalintis DILMAH sėkme su nepasiturinčiais ir atkreipia pramonės dėmesį į humanitarines ir aplinkosaugos problemas. Merill J. Fernando ir jo nepailstanti kova už kokybę, Ceilono arbatą ir jos grynumą tapo legendine didžios pramonės istorijos dalimi.
Dalijimasis DILMAH sėkme su nepasiturinčiais ir aplinkosauga