DILMAH „Seasonal Flush“ – labai ypatinga ir reta arbata

Ši arbata gaminama iš arbatos lapelių, augusių trumpalaikėmis, bet išskirtinėmis sąlygomis, todėl ji tokia reta ir unikali. Sausi vėjai slėniuose ir šlaituose, vėsios naktys, saulėtos ir sausos dienos su retu ir nesmarkiu popietiniu lietumi sukelia arbatmedžiams stresą ir verčia ruoštis sausrai, todėl jo lapeliuose padidėja skonio koncentracija. Dešimt sausio dienų oro temperatūros skirtumas dieną ir naktį nesikeičia – nuo 24 laipsnių dieną temperatūra krenta iki 8 laipsnių naktį. Toks temperatūros skirtumas sukuria sąlygas, kuriomis arbata įgyja „sezoninių savybių.“

„Sveikinimai! Mane labai, labai sužavėjo ši žalioji arbata. Jei būčiau ragavęs ją akluoju būdu, tikrai būčiau pagalvojęs, kad tai aukščiausios klasės japoniška žalioji arbata, paruošta beveik Gyokuro stiliumi! Oho!“

Edwin Soon, enologas, knygos „Dilmah arbatos kelias“ autorius